Başka bir sunucu üzerinden internete bağlanmayı sağlayan ağ türüne VPN (Virtual Private Network) deniyor. Proxy ile benzermiş gibi görünse de VPN, sunucuyla bilgisayar arasında yer alan trafiği şifrelemeye yarıyor. Proxy’de herhangi bir şifreleme söz konusu değildir. Bundan dolayı Proxy ile yapılan işlemlerde sadece IP adresi değişir. Proxy’nin sunucusuyla bilgisayar arasında yer alan veri aktarımıysa internet sağlayıcısı (Superonline, TTNet, D-Smart, veya ağ sahibi) tarafından izlenebilir.
Sansürsüz ve engellemelerin olmadığı bir internet deneyimi yaşamak istiyorsanız ve sağlayıcınız buna izin vermiyorsa, bedava VPN uygulamalarından birisini denemeniz gerekiyor.
Tunnel Bear
Bu bedava VPN sisteminin ismi, bilgisayardan uzakta bulunan bir sunucuya internet yolu açıyor olmasından geliyor. Sadece ücret ödeyerek kullananlara Amerika, Kanada, İngiltere, Japonya, Almanya ve Fransa’da ki sunucularından erişim imkanı veriyor. Aylık 500 Mb ücretsiz kullanım sınırı bulunuyor. Twitter’dan talepte bulunulduğunda bu sınır 1 Gb’a çıkarılabiliyor. Saniyede yaklaşık 12 Mb indirme hızına sahip.
Spotflux Lite – Bedava VPN
Bu bedava Vpn, sunduğu çözümlerle diğer sistemlerden ayrılıyor. Tarayıcıya eklenti şeklinde kurulan Spotlux Lite, internet üzerinde yapılan gezinmelere yardımcı oluyor. Eklenti sadece Google Chrome’la kullanılabiliyor. Bu sistemde yalnızca Amerika sunucuları yer alıyor. Spotlux Lite, saniyede yaklaşık 6.5 Mb indirme hızına sahip.
Private Tunnel
Vpn uygulamalarının arasında ticari ürün olarak sunulan tek sistem Private Tunnel. Bu sistemin ücret ödemeyen kullanıcılar için, aylık kullanım limiti 100 Mb’tır. Cep telefonu için bile epey düşük olan bu limit kullanıldığında, uygulamayı kullanmaya devam edebilmek için üye olunması gerekiyor. Üye olurken 50 Gb, 100 Gb ve 500 Gb limitlerinden birisini seçilip ona göre bir ücret ödeniyor. Ücretli ödeyerek üye olunduğu zaman bu sistem, istenilen cihazda kullanılabiliyor. Sunucular Kanada, Hollanda, Amerika, İngiltere ve İsviçre’den seçilebiliyor. Saniyede yaklaşık 10 Mb indirme hızına sahiptir.
CyberGhost – Bedava VPN
Bu bedava Vpn uygulamasında, premium kullanıcılar tarafından ücretsiz kullanıcılar sübvanse ediliyor. Yani destekleniyor. Ayrıca CyberGhost, premium olmayan kullanıcılara belirli sınırlamalar getirmiyor. Ücretsiz kullanım oranını düşürmek için bazı uygulamaları var. Misal sisteme giriş yapıldıktan üç saat sonra uygulamadan çıkarıyor. Ama anında tekrar girilebiliyor. CyberGhost’un yaklaşık 30 ülkede sunucusu bulunuyor.
Hotspot Shield – Bedava VPN
Hotspot Shield, en iyi bedava Vpn uygulamalarının başında geliyor. Ücretsiz versiyon reklamlarla destekleniyor. Bu sistemin sunucuları Japonya, İngiltere ve Avustralya’da olmasına rağmen kullanıcılar Amerika merkezli bir sunucuyu seçebiliyor. Hotspot Shield’de herhangi bir kullanım sınırı bulunmuyor. Hatta kullanmak için üye olmaya bile gerek yok. İndirme hızıysa saniyede yaklaşık olarak 6.5 Mb’tir.